« Terug

Flexibiliteit in zorgvastgoed een vereiste, maar denkt u ook aan een goede verzekering?

Fundis afbeelding05 okt

Met ruim € 50 miljard aan objecten is zorgvastgoed een belangrijke maatschappelijke en economische sector. Maar terwijl het vastgoed vastzit in stenen, is de gezondheidszorg juist volop in beweging. Door medische én technische ontwikkelingen is flexibiliteit in zorgvastgoed een vereiste, maar denkt u ook aan een goede verzekering?

Met een omvang van 40 miljoen vierkante meters en ruim € 50 miljard aan waarde is zorgvastgoed een belangrijke maatschappelijke en economische sector. Thema's als vergrijzing, marktwerking, verduurzaming, medische ontwikkelingen en technologische innovaties zorgen ervoor dat de gezondheidszorg volop in beweging is. Dat maakt dat er veel kapitaal nodig is om de huidige capaciteit aan zorgvastgoed toekomstbestendig te maken en uit te breiden. Onderzoek toont aan dat beleggers de komende drie jaar 7,5 miljard euro beschikbaar hebben voor investeringen in dit segment, maar is dat genoeg?

Wachtlijsten
Ondertussen maakt De Tweede Kamer zich grote zorgen over de capaciteit van de verpleeghuiszorg. Er zijn lange wachtlijsten voor ouderen die intensieve zorg in verpleeghuizen nodig hebben en twijfels of de eerder afgesproken 50.000 extra verpleeghuisplekken wel gerealiseerd worden. De Kamerbrief Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) van 4 juli jl. bevestigt dit beeld: als het aan de minister ligt komt er géén uitbreiding van het aantal verpleeghuisplekken. Het nieuwe normaal wordt: ‘zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan’.

Ook de instroom van mensen met een psychische stoornis die op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) aanspraak maken op zorg en begeleid wonen is bijna 50 procent hoger dan verwacht. Tot 1 maart 2022 waren er 23.415 cliënten toegelaten tot de Wlz, terwijl op maximaal 16.250 was gerekend. Er is dan ook een grote vraag naar woonzorglocaties voor deze en andere doelgroepen. De locaties waar deze zorg wordt verleend moeten meebewegen met de steeds veranderende zorgwereld. Met flexibele en courante gebouwen, die eenvoudig kunnen worden aangepast naar alternatieve doeleinden.

Intensiever samenwerken
Het goede nieuws is dat beleggers en zorginstellingen elkaar steeds beter vinden. In de eerste helft van 2022 hebben zorginstellingen vaker vastgoed verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat zorginstellingen en beleggers de komende jaren intensiever gaan samenwerken. Omdat verduurzaming ook bij zorginstellingen steeds hoger op de agenda staat, maar zeker ook om het tekort aan zorgplekken terug te dringen.

Belegt u zakelijk in zorgvastgoed? Heeft u een tweede woning die u verhuurt? Bent u beheerder of bestuurder van een VvE? Heeft u (commercieel) vastgoed in beheer? Vergeet u dan niet om goede verzekeringen af te sluiten? Wat uw positie als (zorg)vastgoedbelegger ook is, wij hebben een oplossing voor u. Zelfs als u op een late vrijdagmiddag een pand aankoopt!

Vastgoedverzekering
Met een team specialisten in (zorg)vastgoed delen wij onze kennis, signaleren wij risico's en bedenken we praktische oplossingen voor de vastgoedmarkt. Zoals de Vastgoedverzekering, die investeerders in (zorg)vastgoed allerlei voordelen biedt:

  • Uw verzekeringspakket wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
  • Een schade meldt u snel en gemakkelijk online of telefonisch.
  • Schades worden snel afgewikkeld.
  • Automatische bijverzekering tot een herbouwwaarde van € 5.000.000.
  • Al uw verzekeringen staan overzichtelijk in uw digitale Mijn-omgeving. 
  • Dekking als u op vrijdagmiddag een pand aanschaft.
  • Standaard dekking van 104 weken voor huurderving.
  • Dekking voor sneeuwdruk en wateraccumulatie.

Is onze Vastgoedverzekering niet wat u zoekt? Dan verbinden wij u met een expert is ons netwerk voor de juiste oplossing. Want wij bieden u échte zekerheid. 

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

« Terug

Scroll naar boven