Open menu

Kok Assurantiën

onroerend goed verzekerd
Vragen of meer informatie? Bel 010– 288 49 73.

Wanneer bemiddelt of adviseert een VvE-beheerder?

De AFM heeft onlangs een helder standpunt ingenomen met betrekking tot de vergunningsplicht van de professionele beheerder van een VvE:

  • Indien een VvE-beheerder voor het afsluiten van een verzekering meer dan NAW-gegevens doorgeeft aan een verzekeraar of tussenpersoon is er volgens de Wet financieel toezicht sprake van bemiddelen.
  • Indien er offertes zijn opgevraagd en de VvE-beheerder een specifieke verzekering van een bepaalde aanbieder aanbeveelt, is er volgens de Wet financieel toezicht sprake van adviseren .

Meer informatie over deze regeling en de opties die er zijn vindt u in onze notitie.

Belangrijk

De AFM geeft VvE-beheerders die bemiddelen en/of adviseren en op dit moment niet over de benodigde vergunning beschikken tot 24 december 2015 de tijd (was 24 november) om een vergunning aan te vragen. Meer hierover vindt u op de website van de AFM.

Beheerdersbijeenkomsten

Kok Assurantiën is op zoek gegaan naar een oplossing voor VvE-beheerders en we zijn verheugd u te kunnen melden dat we deze hebben gevonden. Op 12 november, 8 en 21 december hebben wij deze oplossing met een grote groep beheerders kunnen delen. Tijdens deze interactieve sessies kwamen veel vragen naar voren over deze problematiek en wij zijn blij dat we deze weg hebben kunnen nemen. Benieuwd naar onze oplossing? Neem dan contact met ons op.