Open menu

Kok Assurantiën

onroerend goed verzekerd
Vragen of meer informatie? Bel 010– 288 49 73.

Laat een sterretje in uw ruit niet uw wintersportvakantie verpesten

De auto is volgeladen met ski’s, skikleding en gezinsleden, u bent al halverwege op uw route naar Gerlos en hoe kouder het buiten wordt, hoe hoger de verwarming in de auto gaat. Voordat u op wintersport ging had u gezien dat er een klein sterretje in uw voorruit zat, maar wat kan dat nou kwaad? Heel veel, ontdekt u op het moment dat uw ruit doorscheurt en u met uw gezinsleden langs de A3 bij Keulen staat te wachten op de hersteller.

Een kleine ster kan bij sterke temperatuurwisselingen snel een flink barst worden. De ruit komt dan onder spanning te staan en scheurt door, met alle gevolgen van dien. Een barst is niet te herstellen en het vervangen hiervan kost veel geld. Daarnaast zijn uiteraard de veiligheidsrisico’s een stuk groter. Met een sterretje in uw ruit dat uitscheurt tot een barst brengt u dus niet alleen uzelf, maar ook uw inzittenden en andere weggebruikers in gevaar. U moet er toch niet aandenken dat uw gezin iets overkomt omdat u de ster niet op tijd heeft laten herstellen? Redenen genoeg om snel actie te ondernemen wanneer u een sterretje in uw ruit ontdekt.

Kan elke ruitschade hersteld worden?

In het algemeen kunnen ruitschades kleiner dan een 2-euro muntstuk direct hersteld worden. Met een harsinjectie krijgt een autoruit zijn originele sterkte weer terug. Als het niet mogelijk is de ruit te herstellen, zal de ruit vervangen moeten worden. Nadeel is dat niet elke garage passende ruiten op voorraad heeft, waardoor u langer moet wachten op reparatie. Daarnaast is een volledige reparatie duurder dan het enkel herstellen van een sterretje of scheur. Wees deze kosten en het ongemak voor door de ruit tijdig te laten herstellen.

Bij welke partij kan ik mijn autoruit laten herstellen?

Dat is afhankelijk van de partij met wie uw verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Wanneer uw verzekeraar met meerdere partijen afspraken heeft gemaakt, bent u vrij in uw keuze tussen deze ruitherstellers. Raadpleeg uw groene kaart om te zien welke dit zijn.Kiest u voor een andere ruithersteller, dan mist u de voordelen van de door verzekeraars gemaakte afspraken en moet u bijvoorbeeld een (hoger) eigen risico betalen.

Kan ik een sterretje in mijn ruit gratis laten herstellen?

Over het algemeen geldt dat als u verzekerd bent voor ruitschade en u naar een aangesloten ruithersteller gaat, de ruit gratis wordt hersteld. Wanneer toch tot vervanging overgegaan moet worden, heeft u bij de aangesloten ruithersteller een korting van 50% op uw standaard eigen risico.

Dit geldt overigens alleen als u een autoverzekering heeft met een Beperkt Casco of Volledig Cascoverzekering waarbij ook schade aan de eigen auto vergoed wordt. Bent u alleen verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid, dan krijgt u niets vergoed.

Heeft het vervangen van een ruit invloed op de verzekeringspremie die ik betaal?

Nee, ongeacht waar u de ruit laat vervangen. Het kan natuurlijk wel zijn dat uw verzekeraar een algehele premieverhoging doorvoert wanneer door alle klanten van de verzekeraar veel schade wordt geclaimd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Schrader via 06 - 53 23 47 98 of stuur Hans een e-mail.

Meer nieuws