Open menu

Kok Assurantiën

onroerend goed verzekerd
Vragen of meer informatie? Bel 010– 288 49 73.

‘Nederlander onderschat kans op waterschade’

De gevolgen van waterschade worden door Nederlanders massaal onderschat. Zo blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van verzekeraar ASR. Slechts 20% van de Nederlanders neemt maatregelen om waterschade te voorkomen. Terwijl uit cijfers van de verzekeraar blijkt dat van alle schades juist schade door water de meest voorkomende is.

Bijna een kwart van de ruim 1000 ondervraagden gaf aan wel eens te maken hebben gehad met waterschade. Op de tweede plaats volgt stormschade (20%) en daarna inbraak of diefstal (17%). Opvallend is dat bij een groot deel van de ondervraagden gedacht wordt dat die laatst de meest voorkomende schade is, namelijk 51%. Ruitschade (12%) komt op een tweede plek en waterschade met 11% op de derde plaats.

Preventie
Nederlanders vinden schadepreventie belangrijk. Ze beoordelen dit met een 6 op een schaal van 7. Maatregelen tegen schade door inbraak of diefstal worden het meest genomen (66%) en tegen brand (41%). Slechts een vijfde deel van de ondervraagden geeft aan maatregelen te nemen tegen waterschade. Als er maatregelen worden genomen om waterschade te voorkomen zijn de meest voorkomende: de waterstop bij de wasmachine (68%), het schoonmaken van de dakgoot (57%) en het ontkalken van de wasmachine of de vaatwasser (53%).

Toename waterschade
Ber Onderwater, relatiemanager Schade bij ASR, ziet het aantal waterschades toenemen. “Met eenvoudige maatregelen kunnen deze schades gemakkelijk voorkomen worden. Bijvoorbeeld door het regelmatig schoonmaken van de dakgoot, het ontkoppelen van de vulslang na het toevoegen van water in de cv-ketel en door meer groen in de tuin in plaats van stenen, zodat het regenwater makkelijker kan worden afgevoerd.”

Bron: ASR

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Schrader via 06 - 53 23 47 98 of stuur Hans een e-mail.

Meer nieuws