Open menu

Kok Assurantiën

onroerend goed verzekerd
Vragen of meer informatie? Bel 010– 288 49 73.

Schadelast grote branden voor 't eerst boven 700 miljoen

De schadelast van grote branden is in 2015 voor het eerst boven de 700 miljoen euro uitgekomen. Dat is te lezen in de meest recente versie van Verzekerd van Cijfers, een jaarlijkse uitgave van het Verbond van Verzekeraars.

In totaal 130 branden met een geraamde schade van meer dan 1 miljoen euro zorgen voor het hoogste schadebedrag sinds de registratie van deze branden, namelijk 707 miljoen euro. Alleen 2013 had een hoger aantal miljoenenbranden, namelijk 148, maar het totale schadebedrag was hier lager. Het totale schadebedrag van vorig jaar wordt met name sterk beïnvloed door enkele hele grote branden.

Samenwerking op gebied van brandpreventie
Verzekeraars werken veel samen met andere partijen op het gebied van brandpreventie. Zo bracht het Verbond dit jaar samen met Brandweer Nederland de Risicomonitor Woningbranden uit en is de website www.checklistbrand.nl ontwikkeld in samenwerking met de brandweer, LTO Nederland, MKB Nederland en VNO-NCW. De cijfers over grote branden komen van het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Schrader via 06 - 53 23 47 98 of stuur Hans een e-mail.

Meer nieuws