Open menu

Kok Assurantiën

onroerend goed verzekerd
Vragen of meer informatie? Bel 010– 288 49 73.

Toelichting Brief Markel Brexit

In het kader van de naderende Brexit heeft verzekeraar Markel (oud)verzekerden een brief gestuurd over een aantal maatregelen die ze hebben moeten nemen. Het verzenden van de brief is één van de formele stappen die Markel moet nemen in dit proces. U heeft wellicht ook een brief ontvangen met als onderwerp: "Belangrijke informatie over uw verzekeringspolis bij Markel Insurance Societas Europaea - Aandachtig lezen." We lichten graag toe waarom deze brief heeft ontvangen.

Door de Brexit moet Markel de verzekeringsactiviteiten, die Markel onder de vlag van haar moederbedrijf in Londen in Nederland verrichtte, voortaan aan bieden onder de vlag van haar Duitse onderneming Markel Insurance SE. Vanwege deze wijziging is Markel door de Engels toezichthouder, de FCA, verplicht direct klanten aan te schrijven en te informeren over deze overdracht.

Door deze verandering wijzigt er in de premie en voorwaarden niets. Daarnaast wijzigt er niets aan:

  • Onze verplichtingen tegenover u
  • De looptijd van uw polis
  • De wijze waarop uw polis beheerd wordt
  • De schade afhandeling

Als u geen bezwaar heeft tegen deze wijziging hoeft u dus niets te doen. Als u meer informatie wenst over deze wijziging wordt in de brief een aantal mogelijkheden genoemd.

Heeft u naar aanleiding van de brief van Markel of deze toelichting nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via 010 – 288 49 73 of info@onroerendgoedverzekerd.nl.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, staat één van onze specialisten u graag te woord. U kunt ons bereiken op 010 – 288 49 73 of via het contactformulier.