Laadoplossing

Laadoplossing

Laden bij de parkeergelegenheid van de VvE is comfortabel en vaak goedkoper dan laden bij een openbaar laadpunt op straat. Bovendien hebben bewoners met een eigen parkeerplek vaak geen uitwijkmogelijkheid. In de meeste gemeentes mogen zij geen openbaar laadpunt op straat aanvragen en krijgen zij geen parkeervergunning.
Als VvE is het dus goed om na te denken hoe u uw bewoners in staat stelt om voordelig, comfortabel en veilig te laden als ze elektrisch gaan rijden. Als uw VvE een eigen parkeerterrein of garage heeft, kunt u daar laadpunten plaatsen. Wanneer de parkeerplaatsen niet in eigen beheer zijn, kunt u een verzoek voor een laadpunt indienen bij de gemeente. Wat is het effect van de laadinfrastructuurop de brandveiligheid? Uit recent onafhankelijk onderzoek blijkt dat de kans op brand en de effecten en risico’s van een brand bij het parkeren en laden van elektrische auto’s in parkeergarages niet hoger zijn dan bij brandstofauto’s. Toch kunnen zorgen over brandveiligheid soms leiden tot weerstand van bewoners tegen de plaatsing van laadinfrastructuur.

Leden betrekken

Het klinkt logisch, maar toch benoemen wij het nog even, de ervaring leert dat het betrekken van de VvEleden bij de voorbereidingen van het werkplan voor laadinfrastructuur de slagingskans sterk vergroot. Bij gemengde koop/huur van woningen in de VvE, kan de stemverhouding tussen de VvE leden verschillen, bijvoorbeeld doordat u een grote verhuurder in het complex heeft. Het is verstandig om deze partij nauw te betrekken bij de planvorming. 

Aan de slag als VvE

Bent u lid van een VvE en wilt u elektrisch gaan rijden? Of bent u gevraagd na te denken over de realisatie van laadinfrastructuur op het terrein of in de garage van de VvE? Het kan lastig zijn om in kaart te brengen wat er nodig is, bijvoorbeeld omdat de parkeersituatie van iedere VvE uniek is. Bovendien leven er vaak veel vragen rond de kosten, het gebruiksgemak, de veiligheid en de uitbreidbaarheid.

12 tips om u op weg te helpen

Wij helpen u graag op weg met onze twaalf tips, lees deze hier:

Heeft u vragen over verduurzaming van uw VvE, het plaatsen van elektrische laadpalen of over de gevolgen daarvan voor uw verzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contactgegevens

Wanneer u het contactformulier invult nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om uw vraag of opmerking met u te bespreken.

Bezoekadres

Schouten Toren
Rivium Quadrant 81
2909 LC Capelle aan den IJssel

Postadres

Postbus 8789
3009 AT Rotterdam

Telefoonnummer

010 - 288 49 73

Neem contact op

Scroll naar boven