Milieuschadeverzekering

Milieuschade ontstaat niet alleen als er brand uitbreekt bij een bedrijf waar met chemische stoffen wordt gewerkt. Als Vereniging van Eigenaren kunt u ook milieuschade veroorzaken, waarbij de kosten van sanering flink oplopen. Verder kan uw vereniging zelf slachtoffer worden van milieuschade. In beide gevallen komt de milieuschadeverzekering goed van pas.

Wordt uw gebouw getroffen door brand, dan kan er asbest of een andere schadelijke stof vrijkomen. Ook kan er vuil bluswater in de grond terechtkomen. Als Vereniging van Eigenaren kunt u ook te maken krijgen met milieuschade die door een brand of ander incident in de (directe) omgeving van uw pand wordt veroorzaakt. De kosten voor sanering van het eigen terrein en eventuele omliggende gebieden, expertiserapportages, preventieve maatregelen, herstelwerkzaamheden en aansprakelijkheidsclaims kunnen zeer hoog oplopen.

Milieuschadeverzekering

Veel van deze kosten vallen niet onder de opstalverzekering van de Vereniging van Eigenaren. Een milieuschadeverzekering biedt bescherming tegen de financiële gevolgen van onder andere bodem- en waterverontreiniging en de kosten van sanering.

Echte zekerheid

Kok Assurantiën biedt échte zekerheid, ook bij schade aan het milieu. Wilt u meer weten over een millieuschadeverzekering, neem dan contact met ons op.

Bij bijvoorbeeld een brandschade aan het gebouw van de VvE kan er vervuild bluswater weglopen of kunnen asbestdeeltjes vrijkomen. Het saneren van het eigen terrein en misschien zelfs omliggende gebieden kan de VvE veel geld kosten. En deze saneringskosten vallen niet onder de opruimingskosten van de opstalverzekering van de VvE. Maar de VvE kan ook de dupe zijn van een calamiteit die in de nabije omgeving plaats vindt en waardoor vervuilende stoffen op het terrein van de VvE terecht komen: de zogenaamde 'inkomende' milieuschade. Ongeacht of dit verhaald kan worden op de veroorzaker zal de VvE dit, volgens wetgeving (Wet Milieubeheer) zelf moeten saneren.

Een milieuschadeverzekering kan uitkomst bieden omdat het dekking biedt voor de saneringskosten die gemaakt moeten worden na een incident.

Vraag vrijblijvend een offerte aan ▸

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons via
010 - 288 49 73 of via het contactformulier

Neem contact op

Scroll naar boven