Warmtepompen

Warmtepompen

Vanaf 2026 kunt u alleen de CV nog vervangen in combinatie met een warmtepomp. Dat geldt ook voor de VvE's. Alleen moet dat wel op een efficiënte en haalbare manier gebeuren. Daarbij moet u als VvE wel rekening houden met een aantal uitdagingen, zoals:

  1. Een warmtepomp bestaat voor een belangrijk deel uit staal. Fabrikanten hebben veel moeite om staal te importeren, waardoor het leveren van warmtepompen lang kan gaan duren.
  2. Het plaatsen van een warmtepomp kost twee keer zoveel tijd als het plaatsen van een CV. En met de grote personeelstekorten van nu, zal ook dat langer duren dan gewoonlijk. 
  3. Is het plaatsen van een warmtepomp technisch en juridisch wel mogelijk binnen uw VvE? Daar kunt u zich alvast op voorbereiden.
  4. Vaak is het zo dat de elektriciteitsaansluiting moet worden verzwaard binnen het complex en netbeheerders kunnen dat niet op korte termijn realiseren. 
  5. Moet u een lening afsluiten voor de financiering van een warmtepomp? Wellicht is er een eigenaar die om welke reden dan ook niet mee kan doen. Belangrijk om alvast te inventariseren bij uw leden. 
  6. Tot slot moeten de woningen in uw complex geschikt zijn voor verwarming door een warmtepomp en daarbij is goede isolatie een vereiste. 

Heeft u vragen over verduurzaming van uw VvE of wilt u advies over de verzekeringsoplossingen van warmtepompen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contactgegevens

Wanneer u het contactformulier invult nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om uw vraag of opmerking met u te bespreken.

Bezoekadres

Schouten Toren
Rivium Quadrant 81
2909 LC Capelle aan den IJssel

Postadres

Postbus 8789
3009 AT Rotterdam

Telefoonnummer

010 - 288 49 73

Neem contact op

Scroll naar boven